Pages

Sunday, August 7, 2011

C i l O k O r g p u n y er p O s t !

Terima kasih kerana membaca sinopsis buku Tiket Bolasepak Untuk Putera Haziq. Nampaknya tuan telah bertemu dengan buku yang sangat tepat sebagai hadiah untuk si cilik kesayangan tuan. Saya percaya ketika kita masih kecil, kita sangat suka menerima hadiah. Sekalipun hadiah itu sangat kecil seperti sekeping pin rambut rama-rama ataupun sebatang pensel dari Langkawi.

Malangnya kita tidak menerima hadiah setiap masa. Hanya ketika waktu-waktu istimewa sahaja kita menerima hadiah. Misalnya, hari-hari istimewa seperti majlis harijadi, ketika hari raya, ketika cuti sekolah, dan ketika kita mendapat keputusan cemerlang di dalam peperiksaan.

Tahukah tuan, seperti yang pernah kita alami, kanak-kanak sangat gembira menerima hadiah. Mereka akan menyimpan hadiah itu, dengan elok, dan selalu mengingatinya, sebagai satu kenangan yang sangat indah. Mereka akan menjaga hadiah itu dengan baik, kerana mereka tahu, hadiah itu diberikan oleh orang yang istimewa, kepada mereka, bersempena dengan hari, dan peristiwa yang sangat istimewa, di dalam hidup mereka. Sehinggakan ada juga yang menyimpannya sehingga mereka menjadi seorang dewasa.

Tuan, begitulah ajaibnya hadiah buat seorang kanak-kanak. Sehingga ke hari ini, saya masih ingat lagi semua hadiah-hadiah yang telah saya terima sewaktu saya masih kecil. Mungkin ada di antara hadiah itu telah hilang dari dunia ini, tetapi di dalam memori saya, detik itu kekal terakam dengan indah bagaikan semalam sahaja saya menerima hadiah itu. Saya percaya tuan juga begitu.

Tuan, mahukah kalau saya anjurkan kepada tuan untuk memberikan satu hadiah yang istimewa buat si cilik yang tuan sayang? Hadiah ini tentu sekali amat bermakna buat mereka dan saya pasti mereka tentu sangat gembira menerimanya daripada tuan. Hadiah itu ialah sebuah buku yang telah saya karang dengan rasa percaya bahawa dunia kanak-kanak adalah sangat istimewa.

Tuan tentu tertanya-tanya bagaimanakah rupa buku yang sangat istimewa ini. Tiket Bolasepak Untuk Putera Haziq ialah sebuah buku yang diselang-selikan dengan ilustrasi warna-warni dan sangat sesuai untuk si cilik yang berumur 7-12 tahun. Ianya dapat mencungkil minat si cilik tuan untuk belajar cara-cara bermain bolasepak dengan mudah dan seronok. Tuan boleh mendapatkannya sebagai hadiah istimewa buat si cilik tuan secara online di BookCafe PTS.

Tuan, seandainya tuan ingin mengetahui sinopsis buku ini, sila teruskan membaca sinopsis di bawah ini:

SINOPSIS TIKET BOLASEPAK UNTUK PUTERA HAZIQ

Kedatangan tuan ke sini sungguh membahagiakan saya. Inilah buku yang menjadi kegilaan ramai kanak-kanak laki-laki dan perempuan. Sudah tentu tuan hendak mengetahui sinopsis buku ini. Jadi, saya telah menyediakan sinopsis yang sungguh mengujakan!

Putera Haziq bersekolah di Sekolah Rendah Tujuh Cahaya. Malangnya dia tidak tahu bermain bolasepak. Lalu dia telah mengadu nasibnya kepada ayahandanya. Demi anakandanya, Sultan Ali telah menghadiahkan Putera Haziq sebiji benih lampu lili dan sekeping tiket emas. Baginda berharap Putera Haziq dapat belajar cara-cara bermain bolasepak dengan menggunakan tiket emas itu. Dengan menanam benih lampu lili itu, dengan tiba-tiba keretapi gerabak satu yang berwarna merah muncul dari angkasa. Keretapi itu dipandu oleh wak Man, seorang lelaki tua berjubah hijau.

Dengan tiket emas itu, Putera Haziq dapat menaiki keretapi itu dan meluncur ke alam fantasi merentasi dimensi. Keretapi itu akan berhenti di empat buah stesen. Stesen pertama ialah Stesen Pokok Menjalar. Stesen kedua ialah Stesen Daun Terbang. Stesen ketiga pula ialah Stesen Buluh Menyanyi. Manakala stesen terakhir ialah Stesen Coklat Cair.

Pada setiap stesen, Putera Haziq akan menemui makhluk fantasi yang cuba menangkapnya. Tetapi dengan bantuan Ola, sebiji bolasepak yang boleh berkata-kata, dia berjaya melepasi makhluk fantasi itu. Tuan mesti membaca sendiri buku ini untuk menghayati debaran-debaran yang sungguh mengujakan.

Selepas Putera Haziq berjaya melepasi makhluk fantasi di sesebuah stesen, dia akan menemui pintu ajaib yang menghubungkan stesen itu dengan sesebuah negara. Misalnya, Stesen Pokok Menjalar mempunyai pintu menuju ke negara Perancis. Di Perancis, Putera Haziq akan bertemu dengan Tuan Zinedine Zidane.

Ketika berada di Perancis, Putera Haziq akan diajar oleh Tuan Zinedine Zidane teknik-teknik bermain bolasepak dengan betul. Teknik-teknik ini ditulis dengan mudah untuk difahami oleh kanak-kanak. Apa yang lebih penting, teknik-teknik ini praktikal kerana teknik-teknik ini dicungkil dari buku-buku bagaimana bermain bolasepak dengan betul.

Bukan sahaja anak-anak tuan akan dibawa mengembara ke Perancis, mereka juga akan dibawa melancong ke Sepanyol untuk bertemu dengan Fernando Tores, ke Jepun untuk menemui Nakata Hidetoshi, dan ke Korea Selatan untuk menemui Park Ji Sung. Tetapi, sebelum anak-anak tuan sampai ke negara-negara ini, anak-anak tuan akan melalui stesen-stesen fantasi yang penuh keajaiban yang mendebarkan.

Semua pembaca buku ini memberikan bintang tertinggi dan tuan juga mesti memilikinya satu pada hari ini juga! Buku ini menggabungkan fantasi dan realiti dengan sangat baik sehinggakan tuan sendiri akan berebut membacanya dengan anak-anak tuan!

Dapatkannya dengan segera di SINI. Tips membeli secara online di BookCafe.com.my ialah dengan membeli lebih daripada satu buku. Dengan demikian, kos penghantaran akan menjadi lebih murah. Kelebihan yang lain ialah DISKAUN HEBAT YANG LUMAYAN!

Anak-anak yang membeli buku Tiket Bolasepak Untuk Putera Haziq juga membeli buku Putera Fariri dan Buku Resepi Ajaib!


Tuan yang mulia, sekali lagi saya ucapkan terima kasih kerana mengunjungi blog ini dan teruskan membaca artikel-artikel lain yang ada di sini. Sekiranya tuan hendak bersembang dengan lebih lanjut dengan saya, tuan bolehlah menghubungi saya di emel formula24hours@gmail.com.

Tuan yang budiman, ingat ya, setiap kanak-kanak ada ceritanya.

Yang benar,
Aliff Danial

Sunday, July 24, 2011

Hoi! ,,,

Assalamualaikum !!!! ap khabar kOme ??!! huhuhuhuh ,,, dOk umah nie x der wat ap2 pOn ... Sabo ajerla .... ak ada tengok video Matlufthi90 .. rugi korang x tengok ... lawak !!! hehehe ,, 

    Citer len plak , aku baru jer gadoh ngan senior klas 5ut ... nme nyer TUUUTTT !!! ntah le ,, sbb die x puas hati ngan aku kot ... dh la training sme2 , camner nk berhadapan ngan situation nie ? tOlong aku ,,, spe2 .. huhuhuhu .... die nie my president ,,( :) ) tiap2 hari ngajar aku pattern ... sbb aku nie  jenis pelupe ... well ,

    pastu , ader budak nie , form two , die kate le sume bodoh sbb lukakn hati president ... apsal aku kene ??!!
nie yg aku mrh sgt nieh !!! die kate aku bodoh !!!! 

     pastu , akk form 4 nie backup le aku .... ngan kwn president nie ... n then , x tau le aper terjadi , 

     lme2 tu , dlm kurang 2 minggu tu , mse training , dh Oke ~ aku terkejut arr ... tetibe jer baekk ngan aku . hehehe ... pastu , budak form 2 nie , geramlagi kat aku walaupon president aku nie dh baekk2 ngan aku ... walluu ~~~~ ^______________________^

    x tau le , bile nk selesaikn masalah aku ngan dak form 2 nie .. Oke ... bye korang  ... :)

Monday, July 11, 2011

GrOup B2ST!!!

 Yaaaa !!! aku ssskkkeee grup B2ST . tuk sekarang . heehehee . siap dOwnload gmbr diaorg lagi ~ ^^

                                               here their picture ~

group B2ST 0r BEAST ~  :)))))

kOrang kenai nie spe ? kenai , kenai , kenai ? nie la Dong Woon .... hensem x ? hehhee

nie plak Du Jun . sori , aku carik gmbr sisi die je ~  huhuhuhhu ....


ni ni ni ni ni !!! Gi Kwang !! aku ske die bile die senyum ~ ^_______^ smile !!!

Nie . . aku x ske , sbb rambut die tu , style rambut tempurung ~ aku BENCI dia !!! hehehe

Jun Hyung ~ teke , gmbr nie lagu nyer ape ? hehe

Yo SeOb tuu ! aku ske die sbb die hensem !! hahahahaha ! x abes2 la aku nie ... ^^

Sunday, July 10, 2011

TOLONG SEBARKAN!!!!!!!

NI ADALah benar... sila baca
sehingga habis... dan tlg
sebarkan kepada seberapa byk
org Islam yg boleh...
Assalamualaikum
Warahmatullahi Wabarakatuh
ini adalah surat wasiat dari
penjaga makam
Nabi Muhammad SAW iaitu
Sheikh Ahmad
Maeine (Saudi Arabia).
pada suatu malam ketika
membaca Al-Quran di
makam Rasulullah SAW.
selepas membaca lalu
hamba tertidur, dalam tidur
hamba bermimpi
didatangi Rasulullah SAW lalu
bersabda kepada
hamba, dalam 60 000 orang
yang meninggal
dunia di zaman ini tiada seorang
pun yang
matinya dalam keadaan
beriman.
(a)isteri tidak mendengar kata
suami.
(b)orang kaya tidak lagi
bertimbang rasa.
(c)orang tidak lagi berzakat dan
tidak membuat
kebajikan.
Oleh itu wahai Sheikh Ahmad,
hendaklah kamu
menyedarkan kepada orang
Islam ini supaya
membuat kebajikan, kerana hari
penghabisan(Qiamat) akan tiba
di mana
bintang akan terbit dari langit,
sesudah itu
matahari akan turun di atas
kepala.
PESANAN HAMBA INI
(a) berselawat - untuk junjungan
Nabi kita
Muhammad SAW.
(b) bertaubatlah - dengan segera
sementara
Pintu Taubat masih terbuka.
(c) Bersembahyanglah
(d) berzakat - jangan
ditinggalkan.
(e) Menunaikan Fardhu haji - bila
berkemampuan.
(f) Jangan menderhaka kepada
kedua ibu
bapa.
UNTUK MAKLUMAN
1.seorang saudagar dari bombay
telah
menerima surat ini dan beliau
telah mencatak
sebanyak 20 salinan dan
mengirimkan kepada
orang lain, dia kemudiannya
dianugerahi Allah
dengan mendapat keuntungan
yang besar
dlam perniagaannya.
2.seorang hamba Allah telah
menerima surat
ini tetapi tidak
mengendahkannya dan
menganggap wasiat ini palsu,
maka selang
beberapa hari kemudian
anaknya meninggal
dunia.
3.Pada tahun 1977 Tun Dato
Mustapha bekas
Ketua Menteri Sabah menerima
wasiat ini
kemudian mengarahkan
setiausahanya
mencetak sebanyak 20 salinan
dan
menghantarnya kepada orang
lain, maka
selang beberapa hari kemudian
dia telah
mendapat hadiah dari kebajikan
masyarakat di
malaysia timur.
4.tan sri ghazali jawi, bekas
menteri besar
perak secara tidak langsung
dipecat dari
jawatannya kerana apabila beliau
menerima
wasiat ini beliau terlupa
mencetak 20 salinan
untuk disebarkan kepada orang
lain tetapi
beliau telah menyedari
kesilapannya lalu
beliau mencetak semula wasiat
ini dan
mengirimkannya kepada orang
lain, beberapa
hari kemudian beliau telah
dilantik menteri
Kabinet Perdana Menteri.
5.Zulfikar Ali Bhuno telah
menerima surat
wasiat ini dan tidak percaya akankebenarannya juga
menganggap palsu lalu
membuangnya ke dalam tong
sampah.
seminggu kemudian beliau telah
dijatuhkan
hukuman pancung sampai mati.
6.di Terengganu, seorang pekerja
bengkel
kenderaan telah menerima
wasiat ini dari
pengirim yang tidak dikenali
yang datangnya
dari Perak lalu beliau membuat
sebanyak 20
salinan seperti yang dituntut.
Alhamdulillah dia
dianugerahkan oleh Allah
seorang gadis
berakhlak mulia seperti yang
dituntut oleh
Islam.
baginya anugerah ini paling
agung dan
tidak ada tandingannya.
7.Di Terengganu juga, seorang
hamba Allah
telah menerima surat ini dari
orang yang tidak
dikenali tetapi beliau tidak
mengendahkannya
dengan mengatakan ianya
bohong belaka dan
sengaja mengada-adakan untuk
menakutkan
orang yang membacanya.
Beberapa hari
kemudian dia telah mendapat
penyakit ganjil
dan penderitaanya amat
menyedihkan.
setelah
tiga minggu mendapat rawatan
rapi di hospital,
penyatkitnya sukar juga diubati
oleh doktor.
Akhirnya beliau teringat akan
wasiat ini dan
mengedarkannya kepada orang
lain.
Semingu
kemudian barulah beliau
beransur sembuh
sehingga sekarang.
Banyak lagi contoh-contoh
orang yang
menerima wasiat ini tetapi tidak
mempercayainya dan tidak
mengedarkannya
atau menyampaikan kepada
orang lain.
dimana
mereka mendapat malapetaka.
setelah
kejadian yang menggembirakan
dan
menyakinkan ini anda jangan
lupa
menyampaikan 20 salinan
wasiat dalam masa
96 jam dari masa anda
menerimanya.
InsyaAllah anda akan
memperolehi sesuatu
dari YANG MAHA KUASA
dengan penuh keyakinan pasti ia
akan menerangi hidup anda
dengan nikmat kebahagiaan
hidup. ISNYAALLAH.
PERHATIAN
setelah
membaca wasiat ini hendaklah
ditulis atau dicetak dan
disampaikan kepda
orang lain sebanyak 20 salinan.
sekiranya telah dilakukan anda
akan
dianugerahkan sesuatu nikmat
atau hajat anda akan dikabulkan
oleh ALLah.
kata
sheikh ahmad lagi. jika apa yang
hamba katakan ini tidak benar,
biarlah
hamba mati dalam kekufuran
dan hamba tidak mendapat
perlindungan dan
syafaat Rasulullah SAW
naaauzubillah. oleh itu hendaklah
ditulis atau
dicetak dan disampaikan kepada
orang lain.
insyaAllah
dalam masa 2 minggu anda
akan beroleh kebahagiaan dan
ingatlah lakukan
ini dengan hati yang ikhlas dan
janganlah diabaikan atau
dibiarkan
TLG SEBAR KAN KPD UMAT
ISLAM.... SEBAR KAN 20 WASIAT NI KPD umat islam

Saturday, July 9, 2011

BAD GIRL M.V(JAPANESE VERSION)

BEAST_FICTION

Cadangnya ~

                                                                  Cadangnye . . 

                                                 aku nk tidO lambat hari nie ,
                                          tpi , memikirkn sOk nk bangun awal ,
                                                 x jadi le , sbb ader hal sOk .


                                                                Cadangnya .
                                                          Nk Onn FB mlm2 , 
                                                 tpi , ibu aku mrh and ayah aku , 
                                                                  x jadi le ,

                                                                Cadangnya ,
                                                           nk rehat2 kat umah ,
                                            tpi , aderr banyak kerja kat umah nie,
                                                           x jadi le , huhu,

                                                               Cadangnya, 
                                                  nk lepak2 ngan adekk aku ,
                                          tpi , x jadi sbb adekk aku ader tuisyen ,
                                                         hampess betOl ,
                                                               heehehe

                                                              Cadangnya , 
                                                aku nk buli adekk aku puas2 ,
                                       tpi , memikirkn diaorg nie masih kecik2 agi ,
                                                               x jadi le ,

                                     tpi , kalu sumenyer dh ter'list' dlm perangai aku ,
                                                   dh lme dh aku dpt dOse ~
                             SemOge perangai aku x ader pon list tu , AMINNN !!!!

                                               ^_________^ [ smile my frens ]
There was an error in this gadget